Musical Belle en het beest

Nieuws

Dinsdagavond 31 mei speelden de leerlingen van SG De Dijk de sterren van de hemel tijdens de musical Belle en het beest in de theaterzaal bij de school in Medemblik. Ondanks dat het voor sommige leerlingen nog wat onwennig was op het podium, genoten de leerlingen zichtbaar van de ervaring! Alle leerlingen speelden hun rol met overtuiging, of zou nou hoofdrolspeler waren of dat ze in het ensemble zaten.

De leerlingen stonden op het podium te schitteren in de meest bijzondere kostuums. Zo speelde een leerling een klok, met een sleutel in zijn rug om de klok op te winden, hing er een levende Mona Lisa in het kasteel en rolde een pratende ladekast over het podium! De groep van 35 leerlingen is al sinds het begin van het schooljaar iedere week bezig met de repetities voor de musical onder begeleiding van theaterdocent Martijn Schaeffer, dansdocente Marike Bastmeijer, muziekdocent Rhythm Haakman en zangcoach Megan Roele.

Huub, die Gaston speelde, zei na afloop: “Het was heel leuk om te doen en vooral de sfeer achter de schermen was erg goed. Het was sowieso leuk om dit hele jaar met deze leuke groep samen te mogen werken.” De leerlingen uit klas 1 tot en met 3 mogen ieder jaar meedoen aan de musical en dit wordt dan ook als een echt vak beschouwd. Voordat leerlingen mee mogen doen, is er eerst een proefles en daarna doen de leerlingen auditie. Donderdagavond speelt de groep nog een keer de voorstelling.