Opleidingen en richtingen

Vmbo-, mavo-, havo- of vwo-advies? Dan is De Dijk de plek waar jij je schoolcarrière kunt beginnen. Wij gaan er vanuit dat je na groep 8 misschien nog niet precies waar jij het beste past.  In de tweejarige brugklas zit je in een basis/kader-, kader/mavo-, mavo/havo- of havo/vwo-klas. Daar kunnen we samen ontdekken wat de beste plek voor jou is. Tussentijds kun je altijd doorstromen naar een hoger niveau en krijg je de kans om extra vakken of op het vmbo en de mavo zelfs vakken op een hoger niveau te doen. Zo weet je zeker dat je er alles uithaalt!


VMBO
Ben jij een echte doener en ben je liever praktisch bezig dan dat je met je neus in de boeken zit? Dan kun je op De Dijk het vmbo volgen. Natuurlijk heb je ook leervakken, maar we bereiden je uiteindelijk voor op het praktijkleven.

MAVO
Op De Dijk kunnen creatieve mavoleerlingen kiezen voor het (examen)vak Technologie & Toepassing (T&T). Dat is uniek in Noord-Holland.

Bij T&T werken de leerlingen veel samen aan projecten en ontwikkelen zij allerlei technische vaardigheden. Ze worden daarnaast gestimuleerd om kritische vragen te stellen en out-of-the-box te denken. Ze maken kennis met robotica, leren programmeren en technisch tekenen en maken met behulp van de Arduino (computer) creatieve en slimme objecten.

HAVO/VWO
Ga je bij ons naar de havo of het vwo? Dan stap je in het vierde jaar over naar een andere school om daar de bovenbouw en eindexamen te doen. We bereiden je hier heel goed op voor.

We onderzoeken in de derde klas welke talenten je hebt en welke beroepen en studies daarbij passen. Door middel van een hbo-week, een Week van de Wetenschap en de meeloopdagen met hbo- en wetenschapsberoepen oriënteer je je en krijg je inzicht in je ontwikkelingsmogelijkheden.