Opleidingen en richtingen

Het is de rode draad bij SG De Dijk: bij ons krijg je de tijd om je te ontwikkelen en ontplooien. We staan heel dicht bij je. Jij mag er zijn. Maak je fouten? Geen probleem, daar leer je van. Wij helpen je daarbij. Wist je trouwens dat één derde van onze leerlingen examen doet in een hoger niveau dan het richtingsadvies uit groep 8?

VMBO

Ben jij een enthousiaste aanpakker met vmbo-advies? Dan ben je aan het goede adres bij De Dijk. Veel van onze vmbo-leerlingen zijn ondernemers in de dop. Ze beheren de schoolkantine, werken in de Kapel, onze eigen winkel in het centrum van Medemblik, of verdienen een zakcent met een eigen (bij)baan. Daar leer je vaardigheden die je later ook nodig hebt in je beroep.

MAVO

Mavoleerlingen op De Dijk zijn ondernemende oplossers met het hart op de tong. Velen hebben al op jonge leeftijd bijbaantjes. Ze houden van samenwerkend leren, niet van ingewikkelde taal; denken en dan snel doen!

HAVO

Nieuwsgierige denkers zijn op De Dijk op de havo op hun plek. Onze havoleerlingen vinden het leuk vindt om kennis te vergaren en ideeën en concepten te begrijpen. Ze brengen wat ze leren ook graag meteen in de praktijk. Daarnaast leren ze vergelijken, organiseren en onderzoeken.

VWO

Vwo-leerlingen op De Dijk zijn kritische vragenstellers, die zelfstandig al heel complexe vraagstukken oplossen. Ze stellen veel vragen en bedenken ook nieuwe ideeën of uitgangspunten. Leren gaat hen gemakkelijk af, maar er zijn nog genoeg intellectuele uitdagingen!