Fast Lane English 

Fast Lane English is een speciaal programma waarin je elke week twee uur bovenop het reguliere lesprogramma intensief les krijgt in de Engelse taal. Je wordt voorbereid op het wereldwijd erkende Cambridge Examen, dat je op de meeste scholen alleen kunt doen als je havo of vwo doet. Bij ons is dit vak voor iedereen te volgen.

De FLE lessen zijn anders dan de reguliere Engelse lessen. Je werkt bijvoorbeeld niet met een tekstboek. In plaats daarvan werken we met uitdagende thema’s die betrekking hebben op het leven in Groot-Brittannië. Tijdens het werken aan de opdrachten binnen deze thema’s zijn we steeds bezig om de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken verder te ontwikkelen. Docent en leerlingen spreken tijdens de FLE lessen alleen Engels. Het eerste jaar wordt afgerond met een fantastisch project over de schrijver Roald Dahl. Hierbij ga je onder andere acteren, film kijken en script schrijven.

In het tweede jaar gaan we dieper in op thema’s. Je start met het Magic project, waarbij je uitvoerig kennismaakt met een film en met een boek over Harry Potter van schrijfster J.K. Rowling. Verder komen thema’s als British television en Newcastle aan bod. We gaan in het tweede leerjaar namelijk in het voorjaar op reis naar Newcastle en we bereiden je op dit reisje tijdens de FLE lessen uitvoerig voor. Zo leer je niet alleen de taal, maar ook de cultuur van het land op een leuke en uitdagende manier kennen.

In het derde jaar werken we verder in thema’s en spelen we in op de benodigde kennis en vaardigheden voor het Cambridge examen. Aan het einde van drie jaar FLE bieden we je namelijk de mogelijkheid om deel te nemen aan een officieel Cambridge examen, op het niveau dat bij je past.